Program yang akan membantu mempromosi usahawan Muslim!

645,000 usahawan tempatan yang selama ini bergantung pada kaedah pemasaran percuma di laman sosial, kini berpeluang memasarkan secara meluas jenama dan produk mereka di televisyen.Malah, bukan lagi sekadar iklan slaid atau paparan video pendek, namun kaedah pemasaran secara terperinci mengenai kehebatan produk keluaran jenama masing-masing.
TV Alhijrah muncul menjadi stesen pertama menawarkan pakej pemasaran mewah dengan kos efisien sebagai mendorong usahawan Muslim meluaskan populariti jenama dengan slogan Produk Anda Berhak Popular.

Izelan Basar, CEO TV Alhijrah
“TV Alhijrah mahu menyertai usaha kerajaan bagi memastikan Perusahaan Kecil Sederhana kekal menyumbang 5.5 peratus kepada ekonomi negara,” kata Ketua Pegawai Eksekutif TV Alhijrah, Izelan Basar.
Semalam, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, adalah penting PKS diberikan sokongan memandangkan industri ini menyumbang 60 peratus pada peluang pekerjaan dalam sektor domestik.
Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed

“Justeru, kita mahu jenama Muslim menguasai senarai Top Seribu dalam ranking kepenggunaan,” kata Izelan.
Sejak melancarkan kempen HijrahFrenz khusus untuk komuniti usahawan Muslim, TV Alhijrah sudah membantu mempromosi lebih 200 jenama usahawan tempatan.

Bukan sekadar slaid dan video pendek, malah servis yang ditawarkan lebih dari itu.

Sebahagian besar jenama, menikmati kebangkitan peluasan jualan dan edaran setelah melabur dengan kos promosi yang rendah tetapi efisien di TV Alhijrah.
Terdapat produk yang kehabisan stok jualan setelah dipromosi melalui pakej pengiklan HijrahFrenz yang menggabungkan konsep iklan jenama dan penampilan usahawan di TV.

Penggambaran bersama salah satu usahawan yang menjadi klien kami.

“Kami menerima banyak permintaan dalam segmen bersiaran secara langsung di TV. Jadi kami sediakan sejam sehari, program khusus untuk usahawan bercakap mengenai jenama mereka,” kata Izelan.
B’Frenz akan bersiaran selama sejam setiap hari pada 12.00 hingga 1.00 tengahari.

Harga terendah, promosi paling mewah.

“Temui Unit Jualan TV Alhijrah, kami fleksibel dan akan berkompromi bagi membantu usahawan Muslim melangkah ke hadapan. Ia bukan soal duit. Tetapi matlamat kami yang mahukan jenama Islam berada dalam Top Seribu ranking popular,” kata Izelan.


Bagi usahawan berminat, segera hubungi:

(Whatsapp/SMS)

+6011-2172 1211

+6011-2829 0198

+6018-2139 170

Emel: airtimesouq@tvalhijrah.com