Connect with us

ALHIJRAH ONLINE

WANITA MELECUR KESELURUHAN BADAN DALAM KEBAKARAN DI TAMBUN

DALAM NEGARA

WANITA MELECUR KESELURUHAN BADAN DALAM KEBAKARAN DI TAMBUN

Seorang wanita melecur hampir keseluruhan badan dalam kebakaran membabitkan tiga rumah di Taman Perajurit, Ipoh Timur dekat Tambun di Ipoh.

Pemangku Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Perak Shazlean Mohd Hanafiah berkata pihaknya menerima panggilan mengenai kebakaran itu pada 10.39 pagi tadi.

Sumber: JBPM Perak

IPOH: Seorang wanita melecur hampir keseluruhan badan dalam kebakaran membabitkan tiga rumah di Taman Perajurit, Ipoh Timur dekat Tambun di sini.

Pemangku Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Perak Shazlean Mohd Hanafiah berkata pihaknya menerima panggilan mengenai kebakaran itu pada 10.39 pagi tadi.

Beliau berkata sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Tambun, Meru Raya, Ipoh dan Pasukan Bomba Sukarela Bercham bergegas ke lokasi kejadian.

“Terdapat seorang mangsa wanita berusia dalam lingkungan 40-an dilaporkan mengalami melecur tahap tiga dan hampir keseluruhan badannya terbakar.

“Kebakaran melibatkan tiga rumah kelas A dengan rumah pertama terbakar kira-kira 80 peratus, manakala rumah kedua dan ketiga masing-masing hanya 30 serta 10 peratus,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Shazlean berkata mangsa dihantar ke hospital bagi mendapatkan rawatan lanjut, manakala api padam sepenuhnya dan proses overhaul pemadaman sedang dilaksanakan ketika ini.–AlHijrah Online


Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in DALAM NEGARA

To Top

Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading