Connect with us

ALHIJRAH ONLINE

KANAK-KANAK PEREMPUAN ENAM TAHUN RENTUNG KEBAKARAN RUMAH DI TAMBUNAN

DALAM NEGARA

KANAK-KANAK PEREMPUAN ENAM TAHUN RENTUNG KEBAKARAN RUMAH DI TAMBUNAN

Seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun ditemukan rentung dalam kebakaran melibatkan dua rumah di Kampung Patau, Tambunan, awal pagi tadi.

Sumber: Facebook

KOTA KINABALU: Seorang kanak-kanak perempuan berusia enam tahun ditemukan rentung dalam kebakaran melibatkan dua rumah di Kampung Patau, Tambunan, awal pagi tadi.

Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah dalam kenyataan memaklumkan kejadian berlaku kira-kira 4 pagi dengan kanak-kanak itu ditemukan di sebuah bilik.

“Kebakaran juga melibatkan tiga kenderaan. Seorang wanita berusia 31 tahun yang juga ibu saudara mangsa mengalami kecederaan ketika ingin menyelamatkan diri,” menurut kenyataan itu.

PGO memaklumkan bomba menerima panggilan kecemasan pada 4.08 pagi dan lapan anggota Balai Bomba dan Penyelamat Tambunan dikejarkan ke lokasi kejadian yang terletak 16 kilometer dari balai itu.

Operasi pemadaman yang menggunakan sumber air daripada jentera dan pili bomba berjaya mengawal kebakaran pada 4.40 pagi dan ditamatkan pada 7 pagi. –AlHijrah Online


Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in DALAM NEGARA

To Top

Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading