MIROS LANCAR PROGRAM JELAJAH SUBSIDI MyCRS DEMI KESELAMATAN KANAK-KANAK

KAJANG: Susulan kes kemalangan maut yang melibatkan kanak-kanak tercampak keluar daripada kenderaan yang semakin membimbangkan, MIROS akan menjalankan Program Jelajah Subsidi MyCRS di Semenanjung Malaysia bagi membantu golongan B40 yang berkelayakan untuk mendaftar dan mendapatkan kelulusan permohonan subsidi dengan segera.

Ia bersempena dengan fasa akhir pelaksanaan Program Subsidi Pembelian Kerusi Keselamatan Kanak-Kanak Keluarga Malaysia (MyCRS) dalam usaha meningkatkan kesedaran ibu bapa berhubung penggunaan kerusi keselamatan kanak-kanak bagi melindungi serta mengurangkan risiko kecederaan dan kematian sekiranya berlaku kemalangan.

Program ini akan bermula pada akhir bulan Julai 2022 dan akan dilaksanakan di lokasi-lokasi yang terpilih seperti berikut:

Selain itu, pengedar atau peruncit juga akan memberikan baucar diskaun tambahan kepada penerima subsidi sebagai langkah promosi tambahan untuk menurunkan lagi harga kerusi keselamatan kanak-kanak agar ia mampu dimiliki oleh golongan B40.

Pemeriksaan Kerusi Keselamatan Kanak-Kanak
Pemeriksaan kerusi keselamatan kanak-kanak secara percuma juga akan diadakan di lokasi terpilih iaitu di Apple Baby House, Alor Setar, Kico Baby Centre, Kubang Kerian dan Mother’s First Choice, Kemaman. Ibu bapa yang telah memiliki kerusi keselamatan kanak-kanak digalakkan untuk menyertai program ini untuk belajar dengan lebih lanjut tatacara pemasangan kerusi keselamatan yang betul. Bantuan dan nasihat berkaitan pemilihan kerusi keselamatan yang sesuai dengan usia dan ketinggian anak-anak turut akan diberikan.

Program Jelajah Subsidi MyCRS ini turut ditaja oleh Koopers Distribution Sdn Bhd, Crolla Baby dan Quinton Baby (M) Sdn Bhd sebagai Penaja Platinum, serta SNS Products Sdn Bhd dan Little One Group sebagai Penaja Emas. AYUH! Datang beramai-ramai untuk dapatkan subsidi pembelian kerusi keselamatan kanak-kanak sebanyak 50% atau sehingga RM150! — AlHijrah Online


Leave a Reply