PEMANDU E-HAILING DIDAKWA BUNUH KANAK-KANAK LELAKI EMPAT TAHUN

Pemandu e-hailing, Chan Wan Jie, 28, (tengah) didakwa di Mahkamah Majistret hari ini atas pertuduhan menyebabkan kematian seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun, awal Oktober lepas. – Bernama

JOHOR BAHRU: Seorang pemandu e-hailing didakwa di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan menyebabkan kematian seorang kanak-kanak lelaki berusia empat tahun, awal Oktober lepas.

Chan Wan Jie , 28,  mengangguk faham selepas pertuduhan dibacakan, namun tiada sebarang pengakuan direkodkan kerana kes bunuh di bawah bidang kuasa Mahkamah Tinggi.

Dia didakwa menyebabkan kematian kanak-kanak lelaki itu di sebuah rumah di Taman Skudai Ria, Skudai di sini antara pukul 8 hingga 8.30 malam 2 Okt lepas.

Pertuduhan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati jika sabit kesalahan.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Nur Aina Syakira Muhammad Syafiq Sim manakala tertuduh diwakili peguam K. Veeranesh Babu.

Majistret R.Salini menetapkan 17 Nov sebutan semula kes.

Sementara itu di mahkamah sama, seorang pembantu rumah warga Indonesia yang turut ditahan dalam kes tersebut dijatuhi hukuman penjara enam bulan selepas mengaku bersalah atas pertuduhan memasuki negara ini tanpa dokumen yang sah.

Yuliana, 40, didakwa melakukan perbuatan itu di lokasi sama jam 10.15 pagi 3 Okt lepas. – AlHijrah Online

Leave a Reply