RABIULAWAL AKAN DIANGKAT SEBAGAI BULAN DAKWAH

KUALA LUMPUR: Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia (YADIM) dan TV Alhijrah akan menjalinkan kerjasama untuk memperhebat program-program dakwah dengan melancarkan ‘Bulan Dakwah’ sepanjang Rabiulawal akan datang.

Yang Dipertua YADIM, Nasruddin Hassan berkata jalinan kerjasama antara YADIM dengan TV Alhijrah diharap akan dapat memberi manfaat yang besar kepada umat Islam di negara ini.

“Kita (YADIM dan TV Alhijrah) akan tetap bekerjasama dan menjadi rakan saudara kandung dalam kerja dakwah ini. Terutamanya kami akan melancarkan bulan dakwah pada bulan Rabiulawal.

“Tentunya kita jadikan TV Alhijrah sebagai penyiar rasmi untuk sebarang aktiviti-aktiviti kempen gerakan dakwah,” kata Nasruddin.

Jelasnya aktiviti dakwah yang akan disiarkan di TV Alhijrah tidak hanya berlangsung selama sebulan sebaliknya akan berterusan melalui program-program dan aktiviti yang dirancang.

Bulan dakwah berkenaan disifatkannya akan menjadi penggerak momentum dakwah ke seluruh negara dan akan diteruskan sepanjang masa. – AlHijrah Online / Khadizah Faisal

Leave a Reply