BAPA SAUDARA TETAK KANAK-KANAK PEREMPUAN HINGGA MAUT

KUALA SELANGOR: Seorang kanak-kanak perempuan maut selepas ditetak bapa saudaranya dalam kejadian di sebuah rumah di Kampung Parit Mahang, di sini hari ini.

Menurut saksi yang merupakan penduduk di kawasan tersebut, kejadian yang berlaku kira-kira jam 12 tengah hari tadi berpunca daripada pertengkaran antara ahli keluarga tersebut.

“Bagaimanapun pergaduhan itu berjaya dileraikan seorang ahli keluarga yang datang ke rumah berkenaan selepas menerima panggilan telefon.

ARTIKEL BERKAITAN – LELAKI TETAK ANAK SAUDARA MENINGGAL DUNIA

“Suspek berusia 20-an dikatakan keluar dari rumah berkenaan. Namun tidak lama kemudian suspek memasuki sebuah lagi rumah berhampiran dihuni adik iparnya.

“Dia kemudian menggunakan parang panjang untuk menyerang adik iparnya itu. Bagaimanapun parang panjang yang dilibas itu sebaliknya mengenai kepala kanak-kanak itu,” katanya.

Lapor Harian Metro, suspek sekali lagi cuba menetak adik iparnya namun berjaya ditahan ahli keluarga itu.

“Susulan itu mereka segera menghubungi polis sebelum penjenayah itu dapat ditahan tidak lama kemudian. Tidak dapat dipastikan sama ada penjenayah itu terbabit dengan aktiviti dadah,” katanya.

Memetik Sinar Harian, Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Supt Ramli Kasa berkata polis masih menjalankan siasatan berhubung kejadian tersebut.

“Maklumat lanjut akan dimaklumkan selepas siasatan dijalankan. Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan,” katanya.

Tindakan kejam suspek yang juga dipercayai penagih dadah itu turut tular di media sosial hari ini.—AlHijrah Online

One comment

Leave a Reply