LELAKI TETAK ANAK SAUDARA MENINGGAL DUNIA

KUALA SELANGOR: Bapa saudara yang juga suspek utama kes kanak-kanak perempuan maut ditetak semalam, disahkan meninggal dunia.

Ketua Polis Selangor, Datuk Arjunaidi Mohamed berkata, suspek yang berusia 27 tahun itu meninggal dunia pada jam 6.37 petang semalam sewaktu menerima rawatan di Hospital Tanjong Karang.

Menurut beliau, ketika pihak polis menahan suspek, lelaki tersebut telah mengalami kecederaan dipercayai akibat pergelutan antara ahli keluarga dalam usaha untuk menangkapnya, semalam.

Katanya, sewaktu suspek dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Selangor untuk tindakan dan siasatan lanjut, dia didapati dalam keadaan amat lemah sebelum dibawa ke hospital untuk tujuan rawatan.

Bagaimanapun, suspek disahkan meninggal dunia jam 6.37 petang semasa menerima rawatan dan pihak keluarga suspek sudah dimaklumkan berkenaan kejadian itu.

“Bedah siasat akan dijalankan sejurus pihak hospital memperolehi keputusan saringan COVID-19.

“Satu laporan polis sudah dibuat oleh keluarga suspek supaya siasatan dibuat bagi tujuan mendapatkan punca sebenar kematian suspek.

“Sehubungan itu, Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) membuka kertas siasatan dan ditumpukan kepada aspek prosedur operasi standard (SOP) ‘duty of care’ dan kelakuan jenayah semasa mengurus suspek,” katanya.

ARTIKEL BERKAITAN – BAPA SAUDARA TETAK KANAK-KANAK PEREMPUAN HINGGA MAUT

Semalam, seorang kanak-kanak perempuan maut selepas ditetak bapa saudaranya dalam kejadian di sebuah rumah di Kampung Parit Mahang, di sini.

Terdahulu, media melaporkan seorang kanak-kanak perempuan berusia setahun maut selepas ditetak dengan sebilah parang oleh bapa saudaranya di Kampung Parit Mahang, Jeram, di sini.

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 12 tengah hari tadi berpunca daripada pertengkaran antara ahli keluarga tersebut.—AlHijrah Online

One comment

Leave a Reply