LELAKI ORANG ASLI DITEMUKAN LEMAS

Sumber gambar: Jabatan Bomba dan Penyelamat

TAPAH: Seorang lelaki Orang Asli ditemukan lemas tersangkut pada akar pokok semasa mandi di Sungai Ulu Menderang, Sungkai dekat sini malam tadi.

Ketua Polis Daerah Tapah, Supt Wan Azharuddin Wan Ismail berkata pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian itu pada pukul 10 malam.

Beliau berkata, mangsa Ayunie Nasir, 24, yang mencari hasil hutan sebagai sumber pendapatan dipercayai mandi seorang diri di sungai berkenaan yang terletak kira-kira 500 meter dari rumah mangsa.

“Mangsa memberitahu kepada ibunya untuk keluar mandi di sungai berkenaan kira-kira pukul 8 malam. Mangsa keluar seorang diri dalam keadaan hujan lebat hanya memakai kain serta membawa lampu suluh.

“Kira-kira sejam kemudian, ibunya keluar mencari mangsa kerana mangsa masih belum pulang ke rumah. Ibunya meminta bantuan penduduk kampung untuk mencari mangsa di tempat kebiasaan mangsa mandi,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata mayat mangsa telah ditemukan tersangkut pada akar pokok kira-kira 800 meter dari lokasi kejadian dan hasil pemeriksaan pada fizikal luaran mangsa mendapati tiada kesan luka atau cedera yang boleh dikaitkan dengan unsur jenayah.

Wan Azharuddin berkata mayat mangsa dibawa ke Hospital Tapah utuk bedah siasat selepas selesai menjalani ujian COVID-19 bagi mengetahui punca kematian. –AlHijrah Online

Leave a Reply