MUSLIMAH PUTRAJAYA BERSELAWAT: NORHAFIZAH MUSA DIGANTIKAN SUSULAN TERDAPAT ADUAN – JAKIM

PUTRAJAYA: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) hari ini tampil memperjelaskan berhubung isu pengguguran nama Penceramah Datuk Dr Norhafizah Musa bagi program Muslimah Putrajaya Berselawat.

Menurut Ketua Pengarah JAKIM Datuk Hakimah Mohd Yusoff, penceramah itu digantikan susulan terdapat aduan yang diterima.

“Program Muslimah Putrajaya Berselawat yang dijadual pada 24 September 2023 dianjurkan oleh sebuah pertubuhan bukan kerajaan dengan kerjasama Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin (MTMZA), Putrajaya.

“Susulan terdapat aduan yang diterima oleh pihak-pihak yang mempertikaikan penglibatan Datuk Dr. Norhafizah Musa dalam program tersebut, pihak MTMZA selaku rakan kerjasama program telah mengadakan perbincangan bersama penganjur utama program dan kesepakatan telah dipersetujui supaya langkah-langkah bagi mengelakkan isu berbangkit timbul, maka nama Datuk Dr. Norhafizah Musa telah digantikan dengan tokoh lain,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Oleh itu beliau berharap isu itu tidak diperbesarkan dan menjadi hak penganjur untuk menentukan keputusan bagi memastikan program tersebut berjalan dengan lancar. — AlHijrah Online

Leave a Reply