PERGINYA SEORANG PETUGAS BARISAN HADAPAN

GAMBAR TERAKHIR DIAMBIL RAKAN ALLAHYARHAM DR ALI SEBELUM BELIAU JATUH SAKIT. KREDI: SPJM

KUALA LUMPUR: Seorang petugas barisan hadapan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Dr Ali Noor Hassan dilaporkan meninggal dunia semalam.

Berita sedih itu dikongsikan Skuad Pengurusan Jenazah Malaysia (SPJM), menerusi laman Facebook.

Menurut SPJM, berita pemergiaan perwira negara itu diketahui melalui akaun Facebook milik Allahyarham.

SPJM turut memuat naik gambar allahyarham sebelum beliau jatuh sakit kerana penat dan letih setelah bertugas di barisan hadapan untuk menangani COVID-19.

“Ini gambar terakhir beliau yang sempat diambil oleh rakannya sebelum beliau jatuh sakit kerana beban kerja terlalu penat dan letih, selain kekurangan masa untuk beristirehat setelah bertugas di barisan hadapan KKM menangani Covid-19.

“Beliau tertidur ketika bertugas dan pengsan,” tulis SPJM dalam Facebooknya.

Hantaran itu turut memaklumkan, Allahyarham merupakan ahli berdaftar SPJM dan telah mengikuti skuad itu sejak tahun 2018.

Beliau juga pernah menyertai Kursus Pengurusan Jenazah SPJM di Surau Quba Sentul pada 2 tahun lepas.

“Dr Ali juga dikhabarkan seorang ahli khidmat dakwah dan sudah dua kali menyertai Ijtimak Jemaah Tabligh di Beaufort, Sabah.

“Setiap kali Ijtimak besar jemaah tabligh di Sabah, Dr Ali akan datang dari Selangor berkhidmat secara sukarela sebagai petugas perubatan bagi peserta ijtimak.

“Semoga Allah SWT menerima segala amal kebajikan beliau dan mengampuni segala dosanya yang lampau. Salam takziah buat ahli keluarganya.” tulis SPJM. — AlHijrah Online

Leave a Reply