POLIS MINTA PEMILIK KERETA LAWAN ARUS DI LALUAN MOTOSIKAL SERAH DIRI

KUALA LUMPUR: Polis sedang giat mengesan pemilik kereta dengan nombor pendaftaran QMN 5338 yang melawan arus di laluan motosikal hingga menyebabkan seorang penunggang motosikal mengalami kecederaan akibat kemalangan.

Menurut Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (KJSPT) Kuala Lumpur Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, kejadian berlaku pada 19 Ogos 2020 kira-kira jam 4 petang berhampiran Angkasapuri di ibu negara.

Berdasarkan video dirakam penunggang motosikal yang terlibat kemalangan, insiden dipercayai berlaku apabila mangsa cuba mengelak kereta yang secara tiba-tiba keluar dari terowong laluan motosikal dan datang dari arah bertentangan.

Menurut Zulkefly, kereta tersebut yang didaftarkan atas nama seorang lelaki berbangsa India beralamat di Sarawak meneruskan perjalanan melawan arus selepas kemalangan itu.

Akibat kemalangan, pemilik motosikal yang juga pegawai bank cedera ringan di lutut kiri.

Tegas Zulkefly, usaha utk mengesan kereta itu sedang dibuat kerana beralamat di Sarawak.

Beliau menggesa pemandu atau pemilik datang menyerah diri ke Balai Polis Trafik JSPT Kuala Lumpur atau sesiapa mempunyai maklumat boleh hubungi Sarjan Shamsul Kamal atau ASP Khairul Naim di nombor telefon 03 2071 9999. — AlHijrah Online

Leave a Reply