Connect with us

ALHIJRAH ONLINE

SELEBRITI TV ALHIJRAH, AMMAR MUKHLIS JOHAN QARI NEGERI KEDAH 1446H/2025M

DALAM NEGARA

SELEBRITI TV ALHIJRAH, AMMAR MUKHLIS JOHAN QARI NEGERI KEDAH 1446H/2025M

Selebriti TV AlHijrah, Muhammad Ammar Mukhlis Abdul Mohsin dinobatkan sebagai Johan Qari dalam Majlis Tilawah dan Hafazan al-Quran (MTHQ) peringkat Kedah 2025/1446H.

KUALA LUMPUR: Selebriti TV AlHijrah, Muhammad Ammar Mukhlis Abdul Mohsin dinobatkan sebagai Johan Qari dalam Majlis Tilawah dan Hafazan al-Quran (MTHQ) peringkat Kedah 2025/1446H.

Ammar Mukhlis, yang mendapat markah 89.75 peratus melayakkan dirinya untuk mewakili negeri Kedah ke Majlis Tilawah dan Hafazan al-Quran peringkat Kebangsaan.

Turut mewakili Kedah, qariah Nurul Husna Shariff yang mendapat markah 89.5 peratus; Muhammad Abir Alwi Al Haddad Muhammad 97.45 peratus (Hafazan 1-30 Juzuk beserta tafsir) dan Nurul Husna Abdul Aziz 97.59 peratus (Hafazan 1-30 Juzuk beserta tafsir).

Ahmad Sidqie Hasbullah yang mendapat markah 97.87 peratus dalam kategori Hafazan 1-20 Juzuk akan mewakili Kedah bersama Hasanah Ulya Hasbullah 97.05 peratus (Hafazan 1-20 Juzuk); Mohammad Ikmal Fahmi Norhisyam 97.89 peratus (Hafazan 1-10 Juzuk beserta tarannum); dan Nursyazwani Subri 96.66 peratus (Hafazan 1-10 Juzuk beserta tarannum).

Majlis Tilawah dan Hafazan al-Quran peringkat Kebangsaan dijadualkan akan berlangsung pada 27 April hingga 2 Mei 2025, di negeri Perlis.—AlHijrah Online


Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in DALAM NEGARA

To Top

Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading