114 PASUKAN PEMANTAU SOP KAWAL LOKASI TUMPUAN

Datuk Rohaimi Md Isa ketika melakukan tinjauan SOP.

KUALA NERUS: Polis Terengganu menggerakkan 114 pasukan pematuhan dan pemantauan prosedur operasi standard (SOP) COVID-19 selepas negeri itu beralih ke Fasa 3 Pelan Pemulihan Negara (PPN).

Ketua Polis Terengganu Datuk Rohaimi Md Isa berkata, arahan itu bagi memastikan rakyat kekal mematuhi SOP yang ditetapkan terutama ketika berkunjung ke destinasi tumpuan ramai.

“Di Fasa 3 PPN sekatan sempadan antara daerah kita sudah buka jadi anggota yang bertugas di sekatan kita akan tugaskan untuk pantau SOP di lokasi tumpuan.

“Sebagai contoh di Pantai Teluk Ketapang jumlah pengunjung luar biasa pada hujung minggu,” katanya kepada media selepas taklimat SOP Fasa Ketiga PPN bersama pemian industri pelancongan di Pulau Redang.

Rohaimi berkata pihaknya juga akan menambah kekuatan anggota di pulau-pulau peranginan di Terengganu untuk mengawal jumlah pelancong yang meningkat.

Pada Rabu Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan Terengganu beralih ke Fasa 3 PPN berkuat kuasa 17 September 2021. – AlHijrah Online

Leave a Reply