DUA WANITA WARGANEGARA CHINA PULIH SEPENUHNYA & DIBENARKAN PULANG

KUALA LUMPUR: Dua wanita warganegara China yang disahkan positif COVID-19 telah pulih sepenuhnya dan dibenarkan pulang ke rumah hari ini, menjadikan jumlah kumulatif yang pulih sehingga kini, 20 orang.

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berkata kedua-dua wanita berkenaan masing-masing dirawat di Hospital Kuala Lumpur dan Putrajaya.

“Kes ke-14, seorang wanita warganegara China berumur 37 tahun yang telah disahkan positif COVID-19 pada 5 Feb 2020 dan kes ke-19, seorang wanita warganegara China berumur 38 tahun, yang telah disahkan positif COVID-19 pada 12 Feb 2020,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Kementerian itu berkata setakat ini tiada kes baharu yang dilaporkan dengan hanya dua orang yang masih dirawat di wad dan berada dalam keadaan stabil.

Menurut kementerian itu lagi, sehingga 24 Jan lepas, jumlah kumulatif kes positif COVID-19 yang dilaporkan di Malaysia kekal 22 kes.

Dalam pada itu, Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Dzulkefly Ahmad yang turut berkongsi perkembangan terkini mengenai wabak itu menerusi laman Twitter turut memaklumkan itu merupakan kicauan (tweet) terakhir beliau sebagai menteri yang bertanggungjawab terhadap kesihatan dan kesejahteraan rakyat. 

TANGKAPAN SKRIN POS TERAKHIR YB DATUK SERI DR DZULKEFLY AHMAD

“Tweet saya yang terakhir sebagai YBM. TK!,” katanya dalam catatan di laman Twitter.

Catatan itu dimuat naik memandangkan tiada lagi barisan Kabinet selepas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad meletakkan jawatan hari ini. — BERNAMA

Leave a Reply