TIGA SAHABAT MAUT HIDU GAS KARBON MONOKSIDA KETIKA TIDUR DALAM KERETA

SEBERANG JAYA: Tiga sahabat maut manakala seorang lagi kritikal selepas terhidu gas karbon monoksida, ketika tidur dalam sebuah kereta.

Kesemua empat sahabat itu dilapor lemas terhidu gas karbon monoksida dalam keadaan enjin kereta itu masih hidup.

Mangsa Sharifah Fariesha Syed Fathi, Ayuni Shazwanie Shabri, Nor Adilah Mohd Safwan dan Nor Aqilah Mohd Safwan masing-masing berusia 21 tahun dilapor berhenti untuk berehat seketika di sebuah stesen minyak di Lebuhraya Utara Selatan dekat Samagagah, Pulau Pinang awal pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Shafee Abd Samad, semua mangsa masing-masing berasal dari Sungai Petani dan Gurun, Kedah dalam perjalanan pulang ke rumah selepas bercuti di Pulau Jerejak, Pulau Pinang semalam sempena cuti Hari Malaysia.

Polis katanya menerima panggilan berhubung kejadian itu kira-kira jam 1.40 pagi tadi.

Menurut Shafee, semakan yang dilakukan ke atas rakaman Kamera Litar Tertutup (CCTV) mendapati,
kereta yang dinaiki keempat-empat mangsa berada di stesen minyak terbabit pada jam 8.30 malam semalam.

Keempat-empat sahabat itu dilihat keluar dari kereta untuk membeli makanan dan masuk semula ke dalam kereta jenis Honda Odyssey.

Sharifah Fariesha meninggal dunia di tempat kejadian manakala Ayuni Shazwanie meninggal dunia di Hospital Seberang Jaya.

Seorang lagi mangsa maut Nur Adilah meninggal di Hospital Angkata Tentera Lumut petang tadi sementara kembarnya Nor Aqilah masih kritikal dan dirawat di Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan Zainal Abidin, Kuala Lumpur.

Setakat ini kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut. — AlHijrah Online

Leave a Reply