BEBERAPA LAGI NEGERI BERPOTENSI BERALIH KE FASA 2 PPN DALAM MASA TERDEKAT – PM

PUTRAJAYA: Beberapa buah negeri lagi selain Perlis, Perak, Kelantan, Terengganu dan Pahang, berpotensi untuk beralih kepada Fasa Kedua Pelan Pemulihan Negara (PPN).

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, negeri-negeri tersebut menunjukkan perkembangan yang amat baik dan berpotensi untuk mencapai ketiga-tiga indikator nilai ambang utama bagi beralih ke Fasa Kedua PPN dalam waktu terdekat.

ARTIKEL BERKAITAN – LIMA NEGERI BERALIH FASA DUA PELAN PEMULIHAN NEGARA

“Saya berharap situasi pandemik di negara kita dapat terus dikawal dan lebih ramai rakyat dapat divaksin dalam masa terdekat dengan penerimaan bekalan vaksin yang lebih banyak pada bulan ini.

“Saya juga ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada sukarelawan badan-badan amal, parti-parti politik, pihak swasta dan orang ramai yang tampil menghulur bantuan kepada rakyat Malaysia yang memerlukan pada masa ini di samping bantuan-bantuan disampaikan oleh pihak kerajaan.

“Semoga amal jariah anda semua diberikan ganjaran oleh Allah S.W.T,” katanya menerusi hantaran di Facebook beliau.

May be an image of 12 people, people standing and text

Muhyiddin yang masih menerima rawatan mempengerusikan mesyuarat Sidang Khas Majlis Keselamatan Negara (MKN) melalui sidang video dari hospital hari ini bagi membincangkan perkembangan situasi pandemik COVID-19 di dalam negara.

Mesyuarat tersebut turut menyentuh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) yang sedang berkuatkuasa di mukim-mukim di Selangor dan 14 lokaliti di WP Kuala Lumpur, serta laporan pemantauan setiap negeri di dalam fasa pemulihan negara.—AlHijrah Online

Leave a Reply