KES KANAK-KANAK MAUT: IBU, TEMAN LELAKI DITAHAN

TAIPING: Polis menahan ibu kepada kanak-kanak lelaki yang maut di sebuah rumah di Taman Panglima, Assam Kumbang, di sini, bersama teman lelakinya bagi membantu siasatan.

Ketua Polis Daerah Taiping ACP Razlam Ab Hamid berkata, hasil siasatan awal pihak forensik di tempat kejadian mendapati ada unsur penderaan terhadap mangsa.

ARTIKEL BERKAITAN – POLIS SIASAT KES KANAK-KANAK SEMBILAN TAHUN MATI MENGEJUT DI TAIPING

“Kejadian penderaan dipercayai berlaku sejak Mac 2023. Mayat si mati telah dibawa ke Jabatan Forensik Hospital Taiping untuk bedah siasat bagi mengetahui punca kematian,” katanya dalam kenyataan di sini.

Katanya mangsa berumur 9 tahun merupakan anak kedua daripada lima beradik. 

Manakala ibu mangsa, 36, yang tinggal bersama teman lelakinya di rumah sama dikatakan mempunyai masalah rumah tangga dengan suaminya dan dalam proses penceraian.

Kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Terdahulu seorang kanak-kanak lelaki berusia sembilan tahun ditemukan meninggal dunia di sebuah rumah di Taman Panglima, Assam Kumbang di sini, pagi semalam.

“Pihak polis dan ambulans dari Hospital Taiping telah bergegas ke tempat kejadian dan mengesahkan kematian tersebut,” katanya dalam kenyataan di sini.

Razlam berkata pihak forensik D10 Polis Diraja Malaysia Perak telah menjalankan siasatan di tempat kejadian dan mayat di bawa ke jabatan forensik Hospital Taiping untuk bedah siasat bagi mengetahui punca kematian.–AlHijrah Online

One comment

Leave a Reply