PEMBUNUH IMAM FADI DITANGKAP DI GAZA?

KUALA LUMPUR: Suspek yang membunuh pensyarah Universiti Kuala Lumpur British Malaysian Institute (UniKL BMI), Dr Fadi Mohammad Al-Batsh dikatakan berjaya ditahan.

Perkara itu dikongsikan Ketua Pegawai Eksekutif Cinta Gaza Malaysia (CGM), Muhammad Nadir Al-Nuri Kamaruzaman dalam satu hantaran di Instagramnya pagi ini.

ARTIKEL BERKAITAN – PEMBUNUH IMAM FADI DIPERCAYAI PENDUDUK GAZA DIREKRUT MOSSAD

“Berita tersebar pagi tadi bahawa pengintip dan pembunuh Imam Fadi Al-Batsh di Kuala Lumpur pada 2018 berjaya ditangkap di Gaza oleh pihak keselamatan.

“Pembunuh tersebut masuk ke Gaza dan menghubungi pihak penjajah untuk meminta duit. Perbualannya diintip pihak keselamatan Gaza dan ditangkap.

“Dia memaklumkan membunuh Imam Fadi bersama lelaki lain di Kuala Lumpur ketika itu,” katanya.

Pada 2018 Dr Fadi yang merupakan imam dari Palestin ditembak mati di kawasan pejalan kaki di luar sebuah kondominium di Jalan Gombak, Setapak, Kuala Lumpur, ketika berjalan menuju ke surau untuk menunaikan solat Subuh.

Image
Lakaran gambar suspek pembunuhan Dr Fadi yang dikeluarkan PDRM.

Pembunuhan itu dipercayai didalangi Agensi Perkhidmatan Rahsia Israel iaitu Mossad, kata Ketua Jihad Islam Palestin, Khaled al-Batash ketika itu.

Dr Fadi pernah menetap di Jabalia, utara Semenanjung Gaza sebelum berhijrah ke Malaysia pada 2011 dan bekerja sebagai pensyarah di UniKL BMI.— AlHijrah Online

2 comments

Leave a Reply