Connect with us

ALHIJRAH ONLINE

PERBUATAN, KENYATAAN GUGAT KEHARMONIAN NEGARA TIDAK BOLEH DIKOMPROMI – AARON

DALAM NEGARA

PERBUATAN, KENYATAAN GUGAT KEHARMONIAN NEGARA TIDAK BOLEH DIKOMPROMI – AARON

Menteri Perpaduan Negara, Datuk Aaron Ago Dagang dalam berkata dalam satu hantaran di laman X pada Sabtu, sebagai sebuah negara berbilang bangsa, rakyat mesti sentiasa menjaga kesejahteraan dan keamanan dengan tidak membenarkan sebarang kenyataan atau tindakan yang boleh mengguris perasaan mana-mana pihak.

KUALA LUMPUR: Sebarang tindakan atau kenyataan yang boleh menggugat keharmonian antara kaum dan agama di negara ini tidak boleh diterima dan dikompromi, kata Menteri Perpaduan Negara Datuk Aaron Ago Dagang.

Beliau dalam satu hantaran di laman X pada Sabtu berkata sebagai sebuah negara berbilang bangsa, rakyat mesti sentiasa menjaga kesejahteraan dan keamanan dengan tidak membenarkan sebarang kenyataan atau tindakan yang boleh mengguris perasaan mana-mana pihak.

“Wajib diberikan noktah kepada perbuatan seperti ini,” katanya sebagai respons kepada satu rakaman video tular di media sosial berkenaan seorang penjaja jagung yang meletakkan makluman berbaur perkauman pada jualannya.

Beliau turut memohon semua lapisan masyarakat untuk menjunjung Rukun Negara sebagai amalan hidup terutamanya prinsip Kesopanan dan Kesusilaan.

“Kita seharusnya terus memupuk semangat saling menghormati dan memahami dalam kalangan rakyat.

“Saya menyeru semua pihak untuk bersama-sama memperkukuhkan semangat perpaduan negara dengan menghormati perbezaan yang wujud dan mengutamakan perpaduan demi kebaikan bersama,” katanya. —AlHijrah Online


Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in DALAM NEGARA

To Top

Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading