HENTAKAN DI KEPALA PUNCA KEMATIAN KANAK-KANAK LELAKI 11 TAHUN

Sebelum ini, media melaporkan seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun maut, dipercayai selepas disepak, dicekik dan dihempas oleh suspek, dalam kejadian yang didakwa berpunca akibat wang RM4.

KUANTAN: Punca kematian kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun yang menghuni di sebuah rumah kebajikan untuk anak yatim dan asnaf di sini, berpunca daripada hentakan di kepala.

Ketua Polis Pahang Datuk Ramli Mohamed Yoosuf berkata ia berdasarkan hasil laporan bedah siasat mangsa manakala kertas siasatan berhubung kes yang melibatkan suspek remaja berumur 16 tahun sedang dilengkapkan.

“Ada laporan sebelum ini menyebut mangsa dicekik dan sebagainya namun itu bukan punca kematian. Suspek juga tidak mempunyai rekod lampau dan masih direman hingga 27 Mac ini.

“Siasatan kes melibatkan kanak-kanak jadi tidak banyak benda yang boleh dikongsikan dan siasatan masih berjalan,” katanya pada sidang media selepas Sambutan Peringatan Hari Polis Ke-215 di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Pahang di sini hari ini yang turut dihadiri Timbalannya Datuk Mohd Yusri Hassan Basri.

Beliau berkata demikian ketika ditanya perkembangan kes melibatkan kanak-kanak itu yang disahkan maut di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) pada Ahad lepas.

Sebelum ini, media melaporkan seorang kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun maut, dipercayai selepas disepak, dicekik dan dihempas oleh suspek, dalam kejadian yang didakwa berpunca akibat wang RM4. — AlHijrah Online

Leave a Reply