MAIS AGIH RM71,740 DANA TABUNG PRIHATIN COVID-19

KUALA LUMPUR: Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) mengagihkan bantuan menerusi Tabung Prihatin COVID-19 sebanyak RM71,740 kepada barisan hadapan dan kelompok memerlukan akibat penularan wabak Covid-19 sejak 18 Mac lalu.

Menerusi jumlah agihan itu, MAIS menyalurkan bantuan makanan kering, barangan keperluan perubatan dan barangan keperluan am kepada pihak memerlukan.

MAIS dalam kenyataannya di sini hari ini berkata sembilan hospital di Selangor dan 10 Pusat Kesihatan Daerah (PKD) telah menerima bantuan menerusi Tabung Prihatin Covid-19 MAIS.

Bantuan itu turut diagihkan kepada Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia (PDRM) Shah Alam, Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS), Rumah Anak Yatim dan Pusat Darul Islah Rohingya, Ampang.

Usaha dilaksanakan itu diuruskan MAIS dengan kerjasama Lembaga Zakat Selangor (LZS), Teraju Ekonomi Asnaf Sdn Bhd dan Yayasan Islam Darul Ehsan (YIDE).

Orang ramai ingin menyumbang boleh salurkan ke http://fpx.mais.gov.my/epay/sedekah.php atau pindahan wang ke akaun Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) (12038010134961) atas nama Majlis Agama Islam Selangor dengan rujukan: Tabung Covid19. — AlHijrah Online

Leave a Reply