JAKIM RANGKUL DUA ANUGERAH THE BRANDLAUREATE WORLD HALAL BESTBRANDS AWARD 2019

PUTRAJAYA: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) sekali lagi melakar sejarah apabila diberi pengiktirafan dengan dua anugerah di Majlis The BrandLaureate World Halal Bestbrands Awards 2019 yang berlangsung di Hotel Majestic pada 26 September lalu.

KP JAKIM menunjukkan anugerah The BrandLaureate yang diterima kepada Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail semasa lawatan Timbalan Perdana Menteri ke reruai (booth) pameran JAKIM sempena Karnival Rahmah 2019 di Dataran Putrajaya di sini hari ini.

Unit Komunikasi Korporat JAKIM dalam kenyataannya hari ini berkata, agensi itu menerima pengiktirafan Brandleadership Awards 2019 yang dianugerahkan kepada Datuk Mohamad Nordin Ibrahim atas kepimpinannya sebagai Ketua Pengarah JAKIM dan pengiktirafan Strategic Business Partner Brand Award yang mengiktiraf Halal Malaysia diterajui JAKIM di persada global.

Anugerah itu disampaikan Datuk Seri Anwar bin Ibrahim yang juga tetamu jemputan khas dalam majlis penganugerahan terbabit.

Kenyataan itu berkata, Mohamad Nordin menerima anugerah The Brandleadership atas sumbangan dan peranan aktif beliau dalam meningkatkan kualiti penyampaian perkhidmatan Pensijilan Halal Malaysia yang juga rakan strategik industri dalam memajukan perniagaan dalam sektor halal.

“Selaku Ketua Pengarah JAKIM, penganugerahan ini merupakan penghargaan yang amat bermakna atas sumbangan beliau yang efisien terhadap ummah di Malaysia dan di peringkat global berteraskan prinsip-prinsip Islam yang syumul selaras dengan konsep RAHMAH bertunjangkan kepada konsep Rahmatan Lila’lamin. Ini juga membuktikan Malaysia sebagai model pengurusan pensijilan halal terbaik dunia,” kata kenyataan itu.

Pengiktrafan The BrandLaureate itu menghargai peranan dan sumbangan Ketua Pengarah JAKIM dalam menerajui perkembangan ekosistem halal di Malaysia dan di persada antarabangsa.

The BrandLaureate World Halal Bestbrands Awards adalah anugerah penjenamaan di peringkat antarabangsa dari organisasi tidak berasaskan keuntungan yang bertujuan membangunkan jenama dalam pelbagai latar belakang perniagaan dengan memberi pengiktirafan bagi sesuatu pencapaian, penjenamaan dan reputasi individu, organisasi atau syarikat. – AlHijrah Online

Leave a Reply