JAWI SIASAT HIMPUNAN PROMOSI LGBT, AJARAN AHMADI DI SOGO

KUALA LUMPUR: Bahagian Penguatkuasaan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) sedang mendapatkan keterangan daripada individu berkait dengan perhimpunan yang membawa sepanduk berkaitan LGBT dan ajaran Ahmadi di hadapan Sogo, di sini, baru-baru ini.

ARTIKEL BERKAITAN – POLIS TAHAN LAPAN PENGIKUT AJARAN THE AHMADI SERTAI HIMPUNAN LGBT DI SOGO

Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) Datuk Mohd Ajib Ismail berkata, keterangan daripada individu terlibat adalah bagi tujuan siasatan dan tindakan selanjutnya bersama pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM).

“Sebarang kesalahan yang berhubungan dengan akidah boleh dikenakan tindakan undang-undang dan hukuman di bawah Akta 559, Akta Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997 jika sabit kesalahan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mohd Ajib berkata, umat Islam khususnya di Wilayah-Wilayah Persekutuan diingatkan agar menjauhkan diri daripada terpengaruh dengan ajaran yang bercanggah dengan akidah Islam serta mendapatkan ilmu tentang ajaran Islam melalui sumber yang sahih dan berautoriti.

Baru-baru ini tular video di media sosial memaparkan satu perhimpunan di Sogo, di sini, yang melibatkan beberapa individu yang membawa sepanduk berkaitan LGBT dan ajaran Ahmadi.–AlHijrah Online

One comment

Leave a Reply