Connect with us

ALHIJRAH ONLINE

KANAK-KANAK LELAKI RENTUNG, RUMAH TERBAKAR DI LAHAD DATU

DALAM NEGARA

KANAK-KANAK LELAKI RENTUNG, RUMAH TERBAKAR DI LAHAD DATU

LAHAD DATU: Seorang kanak-kanak lelaki berusia lapan tahun ditemukan rentung dalam kebakaran sebuah rumah kayu di Kampung Telisai, Tungku di sini. malam tadi.

LAHAD DATU: Seorang kanak-kanak lelaki berusia lapan tahun ditemukan rentung dalam kebakaran sebuah rumah kayu di Kampung Telisai, Tungku di sini malam tadi.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Lahad Datu Sumsoa Rashid berkata mayat Mohd Qalish Abdul Jumain itu ditemukan oleh anggota bomba di dalam bilik rumah terbabit.

“Panggilan kebakaran diterima pada 9.46 malam dan sepasukan 15 anggota bersama jentera bergegas ke lokasi kejadian yang terletak kira-kira 55 kilometer dari bandar.

“Pasukan bomba melakukan operasi pemadaman kebakaran dengan bantuan Pasukan Bomba Sokongan Felda Sahabat.Tiga motosikal turut musnah,” katanya ketika dihubungi pemberita hari ini.

Menurut Sumsoa operasi ditamatkan sepenuhnya pada 12.45 tengah malam, dan punca kebakaran masih dalam siasatan. — AlHijrah Online


Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in DALAM NEGARA

To Top

Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading