KEPALA AIR KEMAMAN: MANGSA MAUT MERUPAKAN IBU DAN ANAK, LAPAN LAGI MASIH HILANG

KUALA TERENGGANU: Polis mengesahkan dua mangsa maut yang ditemukan selepas kejadian kepala air di Jeram Mawar, Air Putih di Kemaman merupakan ibu dan anak, manakala lapan individu lagi masih hilang.

ARTIKEL BERKAITAN – KEPALA AIR KEMAMAN: DUA MAUT, BEBERAPA INDIVIDU DIKHUATIRI LEMAS
ARTIKEL BERKAITAN – KEPALA AIR KEMAMAN: OPERASI SAR DITANGGUH, DISAMBUNG 9 PAGI ESOK

Ketua Polis Daerah Kemaman Supt Hanyan Ramlan berkata setakat ini, sembilan mangsa disahkan daripada keluarga yang sama, manakala identiti seorang lagi masih belum dikenal pasti. 

“Mayat pertama yang ditemukan dikenali Azizah Eiyi, 40, manakala mayat kedua ialah anak mangsa Muhammad Zulqarnain Haikal Karim, 11. Identiti mereka disahkan selepas pengecaman mayat dibuat.

“Identiti tujuh lagi mangsa daripada keluarga berkenaan yang berasal dari Felda Lepar Hilir, Kuantan, Pahang telah dikenal pasti dan butiran mangsa akan dimaklumkan esok,” katanya ketika dihubungi Bernama malam ini.

Beliau berkata operasi mencari dan menyelamat telah dihentikan pada pukul 6 petang tadi atas faktor cuaca dan akan disambung semula pada 8 pagi esok. 

Petang tadi media melaporkan 10 individu dipercayai lemas akibat dihanyutkan arus deras dalam kejadian kepala air ketika berkelah di kawasan rekreasi itu. 

Dua mayat pertama iaitu Azizah ditemukan orang ramai di tebing sungai berhampiran Kubur Kampung Laut manakala Muhammad Zulqarnain Haikal dijumpai di atas kayu di tebing sungai menuju ke Tasik Hutan Sungai Air Putih pada pukul 12.45 tengah hari.

Pemantauan polis di lokasi kejadian turut menemukan sebuah kereta jenis Proton Gen2 dan sebuah motosikal jenis SYM kira-kira dua kilometer dari lokasi penemuan mayat kedua.–AlHijrah Online

One comment

Leave a Reply