MUHYIDDIN SELESAI MENGADAP AGONG

Sumber Gambar: ARKIB

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin selesai mengadap Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini, kira-kira jam 1:02 tengah hari tadi.

Sebelum itu, Muhyiddin telah mempengerusikan satu mesyuarat khas kabinet yang turut dihadiri beberapa individu penting dalam negara termasuk Menteri Kabinet, pada jam 10 pagi tadi.

Hari ini, politik Malaysia kembali hangat selepas tersebarnya desas-desus bahawa Muhyiddin akan meletakkan jawatannya sebagai Perdana Menteri sekali gus Jemaah Menteri juga akan meletakkan jawatan mereka.

Sementara itu, Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi, Datuk Dr Mohd Khairuddin Aman Razali membuat hantaran di Facebook mengatakan beliau selesai menghadiri mesyuarat Menteri Kabinet terakhir Kerajaan Perikatan Nasional, pagi tadi.

“Tawakal kepada Allah selepas bertekad seusai mesyuarat,” dalam hantaran di Facebook beliau.

Menteri Teknologi, Sains dan Inovasi selaku Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan turut menyatakan Menteri Kabinet telah menyerahkan surat peletakan jawatan kepada Yang di-Pertuan Agong.

“Terima kasih atas pelung untuk sekali lagi, berbakti kepada negara. Semoga Tuhan memberkati Malaysia,” dalam muat naik di Instagram beliau.

Satu perutusan oleh Muhyiddin dijangka berlangsung pada jam 3 petang ini berkaitan hasil perjumpaan selepas mengadap Al-Sultan Abdullah.–AlHijrah Online

Leave a Reply