Connect with us

ALHIJRAH ONLINE

TIGA PEKERJA KONTRAKTOR MAUT TERKENA RENJATAN ELEKTRIK

DALAM NEGARA

TIGA PEKERJA KONTRAKTOR MAUT TERKENA RENJATAN ELEKTRIK

Tiga pekerja kontraktor maut akibat terkena renjatan elektrik ketika melakukan kerja-kerja pemasangan alat solar di bangunan Jabatan Kerja Raya (JKR) Ranau, pagi tadi.

KOTA KINABALU: Tiga pekerja kontraktor maut akibat terkena renjatan elektrik ketika melakukan kerja-kerja pemasangan alat solar di bangunan Jabatan Kerja Raya (JKR) Ranau, pagi tadi.

Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Negeri Sabah dalam kenyataan memaklumkan mangsa dikenali sebagai Gimbal, 25, Salleh, 34, dan Wong, 54, disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian oleh pegawai kesihatan.

“Bomba menerima panggilan pukul 10.46 pagi dan tujuh anggota dikejarkan ke lokasi kejadian dan tiba pukul 10.48 pagi. Laporan mengatakan empat pekerja melakukan kerja di lokasi berkenaan namun seorang mangsa terselamat tanpa sebarang kecederaan,” katanya.

Pekerja lelaki yang terselamat itu dikenali sebagai Dani berusia 20an.

Kenyataan itu memaklumkan pasukan bomba bertindak mengalihkan mangsa ke tempat selamat dan diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya.

“Setelah memastikan tiada lagi bahaya yang wujud, operasi ditamatkan sepenuhnya pukul 12.03 tengah hari,” katanya sambil menambah pegawai daripada Sabah Electricity Sdn Bhd dan Kementerian Kesihatan serta anggota polis turut serta dalam operasi itu.–AlHijrah Online


Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in DALAM NEGARA

To Top

Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading