PENGACARA ASSALAMUALAIKUM, ZAWAZI DIREHATKAN

KUALA LUMPUR: Stesen TV Alhijrah mengambil keputusan ‘merehatkan’ pengacara program pagi Assalamualaikum, Noor Zawazi Yusof berhubung dakwaan beliau menghina rakyat Kelantan dalam isu penyalahgunaan dadah.

AlHijrah Media Corporation (TV AlHijrah) dalam kenyataan ringkas hari ini berkata, Zawazi turut ‘direhatkan’ daripada bersiaran dalam program bual bicara itu.

“Kita rehatkan dulu Zawazi sehingga siasatan selesai. Jadi, dia juga tidak bersiaran buat sementara waktu,” kata kenyataan itu.

Sebelum ini, Zawazi menulis di ruangan komen Facebook sebuah portal berita mengenai ‘suspek pau duit dan terajang budak sekolah ditahan, positif dadah jenis methamphetamine’.

Komen Zawazi mendapat kecaman pelbagai pihak yang mahu beliau bertanggungjawab, sebelum tampil membuat permohonan maaf terbuka di laman sosial Facebook.

Pengacara TV itu berkata, beliau tiada niat untuk menghina rakyat Kelantan atau sesiapa saja dan menegaskan penulisan itu tiada kaitan dengan kerjayanya sebagai hos di TV AlHijrah. — AlHijrah Online

One comment

  • Siti fuziah yusof

    Elok diberhentikan terus. Tengok ayat dia masa dia komen tu. Sombong dan tak takut pada kecaman orang. Orang yg bukan asal kelantan pun terasa.

Leave a Reply