ANAK PUKUL EMAK KERANA PUTUS BEKALAN DADAH, HALAU KAWAN LELAKI

BUTTERWORTH: Seorang wanita bertindak memukul ibunya menggunakan penyapu dipercayai akibat terputus bekalan dadah selain tidak berpuas hati rakan lelakinya dihalau.

Kejadian di sebuah pangsapuri di Sri Bagan, di sini berlaku pada 6.30 petang semalam semasa mangsa berusia 59 tahun, melawat rumah anak bongsunya itu sebelum mendapati seorang lelaki berada di dalam rumah tersebut.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, ACP Noorzainy Mohd Noor berkata, suspek yang berusia 24 tahun terus mengamuk dan memukul ibunya menggunakan penyapu pada bahagian lengan kanan selepas ibunya bertindak memarahi kawan lelakinya serta mengarahkan lelaki itu keluar dari rumah tersebut.

Menurut Noorzainy suspek turut mengetuk kepala ibunya menggunakan telefon bimbit sebelum mengugut akan membunuh jika mangsa membuat laporan polis berhubung kejadian tersebut.

“Mangsa kemudian mendapatkan rawatan sebagai pesakit luar di Hospital Kepala Batas kerana terasa sengal di bahagian yang dipukul anaknya. Bagaimanapun tiada kesan kecederaan mahupun lebam dikesan.

“Bimbang akan keselamatan diri dan keluarga mangsa tampil membuat laporan,” katanya.

Noorzainy berkata, hasil daripada siasatan mendapati mangsa mengaku suspek berubah menjadi lebih emosi selepas hilang punca pendapatan, sekali gus terputus bekalan dadah.

Pihaknya juga tidak menolak kemungkinan bahawa suspek merupakan penagih tegar.

Kes disiasat mengikut Seksyen 324/506 Kanun Keseksaan.–AlHijrah Online

Leave a Reply