BAPA TRAUMA DITENDANG ANAK TIRI

YAN: Bapa tiri kepada lelaki yang bertindak memukul dan menendangnya kerana tidak diberi wang untuk membeli dadah berharap agar anak tirinya itu ditahan lebih lama kerana bimbang suspek akan pulang membalas dendam.

Menurut Nordin Ahmad, 72, kejadian yang membabitkan penagih dadah yang berlaku sejak akhir-akhir ini sehingga sanggup membunuh ibu bapa sendiri menyebabkan Nordin bimbang kejadian lebih buruk akan berlaku sekiranya anak tirinya dibebaskan.

“Sampai sekarang saya masih trauma, takut pun ada. Takut dia datang sini balas dendam, penagih dadah boleh buat apa saja,” katanya ketika ditemui di sini.

Sementara itu, ibu kepada suspek, Salmiah Man, 66, meluahkan rasa marah dan geram atas perbuatan anaknya yang berusia 29 tahun itu.

Dia terkilan kerana anaknya bertukar menjadi agresif selepas suaminya meminta Salmiah memberikan wang RM10 sahaja, sedangkan suspek meminta RM50
kejadian itu turut mengakibatkan suaminya lebam dan bengkak di telinga, mulut dan tangan kiri.

Katanya, anak kedua dari tiga beradik itu sudah lama terbabit dengan penagihan dadah kerana terpengaruh dengan rakan.

“Memang makcik marahlah, tapi sebab dia anak, baik buruk dia tetap darah daging makcik,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Yan, Deputi Superintendan Shahnaz Akhtar Haji berkata, suspek berusia 29 tahun itu direman sehingga Jumaat ini bagi membantu siasatan.

Kes disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan Seksyen 18 A Akta Keganasan Rumah Tangga (AKRT) 2012.

“Hasil siasatan lanjut kita terhadap suspek mendapati bahawa beliau adalah pemegang kad oku mental jadi dia mental dan hasil semakan rekod kita ada kes berkaitan dengan dadah.

Dalam kejadian Selasa lalu, seorang lelaki tergamak menumbuk dan menendang bapa tirinya kerana tidak diberikan wang untuk membeli dadah.

Video rakaman di hadapan rumah mereka di Kampung Ruat itu tular di facebook dan mengundang rasa marah orang ramai atas perbuatan suspek. –AlHijrah Online

Leave a Reply