LELAKI NEKAD MINUM PETROL, BAKAR DIRI AKIBAT KECEWA BERCINTA

KANGAR: Seorang lelaki nekad meminum petrol dan membakar diri di dalam kereta gara-gara kecewa selepas mengetahui bekas teman wanitanya mempunyai kekasih lain, di Jalan Kampung Syed Omar, di sini, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Kangar Supt Wari Kiew berkata, pihaknya menerima panggilan kira-kira jam 8.49 malam daripada seorang pekerja kilang papan memaklumkan terdapat kereta terbakar dan di dalamnya terdapat seorang lelaki.

ARTIKEL BERKAITAN – LELAKI BAKAR DIRI MENINGGAL DUNIA

Wari berkata, orang awam yang ternampak mangsa yang badannya terbakar berjalan ke arah keretanya cuba menenangkan mangsa sebelum membantu memadamkan kebakaran pada badan mangsa.

“Anggota bomba tiba di lokasi kejadian berjaya memadamkan api yang sedang marak pada kereta mangsa.

“Mangsa kemudiannya dihantar ke Jabatan Kecemasan dan Trauma Hospital Tuanku Fauziah (HTF) Kangar bagi mendapatkan rawatan,” katanya.

Menurut Wari, hasil siasatan polis mendapati mangsa berusia 28 tahun bertindak sedemikian dipercayai kecewa dengan bekas teman wanitanya yang sudah mempunyai kekasih baru.
 
Bapa mangsa memaklumkan, anaknya telah meminum petrol sebelum keluar menaiki kereta pada jam 8.45 malam dan melaporkan kejadian itu di Balai Polis Kangar kerana bimbang anaknya cuba membunuh diri sekali lagi.

Wari mengulas, mangsa merupakan seorang pesakit psikiatri yang masih menerima rawatan di Jabatan Psikiatri HTF.

Sebelum ini mangsa dikatakan pernah cuba membunuh diri pada Januari dan Selasa lalu sebelum diselamatkan keluarganya.

Mangsa kini dirawat di HTF dan dilaporkan berada dalam keadaan kritikal selepas 96 peratus badannya melecur—AlHijrah Online

One comment

Leave a Reply