BAYI LAPAN BULAN MENINGGAL DUNIA DISYAKI DIDERA

LUMUT: Seorang bayi lelaki berusia lapan bulan meninggal dunia disyaki didera dalam satu kejadian di Sungai Siput, semalam.

Bayi tersebut difahamkan meninggal dunia semasa dalam perjalanan ke Hospital Sungai Siput.

Ketua Polis Perak Datuk Mior Faridalathrash Wahid berkata, bayi tersebut dibawa ke hospital oleh ibunya selepas didapati berada dalam keadaan tidak sedarkan diri.

Katanya, polis menerima laporan kejadian kira-kira jam 7.10 pagi dan pemeriksaan awal mendapati terdapat banyak kesan kecederaan pada anggota badan bayi berkenaan.

“Polis kemudiannya mengarahkan satu bedah siasat dijalankan di Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) Ipoh.

“Hasil bedah siasat mendapati kecederaan dialami bayi itu adalah disebabkan objek tumpul,” katanya seperti dilapor Sinar Harian.

Susulan daripada kejadian itu, polis telah menahan ibu mangsa berusia 30 tahun bagi membantu siasatan.

Ibu mangsa yang difahamkan bekerja sebagai jururawat itu didapati telah bercerai dengan suaminya sejak enam bulan lepas.

“Wanita itu tidak mempunyai anak lain dan tinggal berdua bersama bayinya selepas bercerai dan polis kini menjalankan siasatan lanjut termasuk kemungkinan penglibatan individu lain dalam kes ini,” katanya.

Wanita itu telah direman selama tujuh hari sehingga 1 Ogos depan dan kes disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.–AlHijrah Online

Leave a Reply