DUA INDIVIDU ROSAKKAN KOLAM DEEPAVALI DIREMAN TIGA HARI

Tangkap layar video tular lelaki memijak kolam di sebuah hospital swasta.

KLANG: Dua kakitangan sebuah hospital swasta direman tiga hari bagi membantu siasatan berhubung tindakan merosakkan hiasan lantai tradisional atau kolam sempena Deepavali di pekarangan sebuah hospital swasta, di sini, baru-baru ini.

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Asisten Komisioner S Vijaya Rao, berkata kedua-dua suspek berusia 20 dan 30-an itu ditahan kira-kira jam 11 malam kelmarin, selepas hadir memberikan keterangan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Utara.

“Kedua-dua suspek itu masing-masing individu yang berjalan dengan kasut atas kolam Deepavali dan yang menjadi perakam.

“Mereka kini direman tiga hari bermula hari ini dan kes disiasat mengikut Seksyen 298A Kanun Keseksaan,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Vijaya Rao berkata, siasatan lanjut masih lagi dijalankan bagi mengenal pasti motif kejadian.

Kes diklasifikasikan mengikut Seksyen 298A Kanun Keseksaan atas kesalahan menimbulkan suasana ketidakharmonian dengan menghina agama dan boleh dikenakan hukuman penjara minimum dua tahun dan maksimum lima tahun.

Sebelum ini tular dalam laman sosial tindakan seorang lelaki merosakkan hiasan lantai tradisional sempena perayaan Deepavali yang dipanggil kolam, menggunakan kaki dikecam orang ramai. –AlHijrah Online

Leave a Reply