LABBAIKALLAH BAWA PENONTON MEMPERINGATI PERISTIWA DI SEBALIK IBADAH HAJI

KUALA LUMPUR: Sempena kedatangan musim haji 1443H, TV Alhijrah kembali menerbitkan program bual bicara Labbaikallah yang akan memfokuskan kandungan untuk umat Islam memperingati peristiwa-peristiwa di sebalik ibadah haji.

Program berdurasi satu jam itu juga akan mendekatkan Tanah Suci ke jiwa dan sanubari penonton khususnya para jemaah haji yang bakal menunaikan haji pada tahun ini setelah lama merindui Baitullah.

Mula bersiaran setiap hari bermula 29 Jun hingga 13 Julai 2022 dari jam 9 malam, program Labbaikallah kali ini akan dikelolakan oleh dua pendakwah iaitu Datuk Dr. Mohd Farid Ravi Abdullah dan Ustaz Khairul Azhar Ghazali.

Dua individu tersebut juga akan berkongsi info dan perkembangan terkini mengenai perjalanan jemaah haji di Tanah Suci serta memberi penghayatan dengan lebih mendalam tentang manasik haji.

Selain itu, istimewa Labbaikallah musim kali ini, penonton akan bersama Bang Cik atau Khairul Amri Mukhtar iaitu seorang blogger yang merantau ke Tanah Suci.

Beliau akan bersama-sama dalam Labbaikallah bagi memberi liputan perkembagan terkini keadaan di Tanah Suci.

Bagi memeriahkan musim haji kali ini serta menguji minda penonton, TV AlHijrah akan menyediakan kuiz pengetahuan dalam setiap episod.

Penonton setia yang berjaya menjawab semua soalan terkumpul berpeluang untuk memenangi hadiah menarik dari penaja program Labbaikallah iaitu Makmur Gold.

Maklumat lanjut berkenaan Kuiz Labbaikallah boleh diperoleh menerusi laman sesawang https://www.tvalhijrah.com/kuizlabbaikallah2022/. – AlHijrah Online

One comment

  • Norisah Binti Ismail

    Maksud Ibadah Haji ialah mengunjungi baitullah @ ibadah tertentu pada masa tertentu dgn niat tertentu.. contahnya ibadah Haji atau jawalan td ialah ( A)

Leave a Reply