PEMANGKU RAJA PAHANG SUMBANG ELAUN DIRAJA KEPADA TABUNG PALESTIN

KUATAN: Pemangku Raja Pahang, Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, berkenan mengurniakan Elaun Diraja selama tiga bulan kepada rakyat Palestin yang tertindas oleh kekejaman regim zionis Israel.

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail yang berkongsi perkara itu berkata, baginda berkenan supaya elaun itu disumbangkan ke Tabung Pahang4Palestin yang dilancarkan kerajaan negeri.

“Sesungguhnya patik dan rakyat-jelata Kebawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku menyanjung tinggi kurniaan ini, dan menjadi pembakar semangat dalam membela dan memperjuangkan nasib rakyat Palestin yang tertindas oleh kekejaman regim zionis Israel,”katanay dalam kenyataan di Facebook rasminya hari ini.

Semalam kerajaan Pahang melancarkan Tabung Pahang4Palestine sebagai tanda ukhwah dan solidariti Kerajaan Negeri dan rakyat Pahang, bagi membantu rakyat Palestin.

Tabung kemanusiaan itu kata Wan Rosdy terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia khususnya rakyat Pahang.

Sumbangan boleh disalurkan ke akaun Perbendaharaan Negeri Pahang di Bank Muamalat bernombor 06010002165711 dengan rujukan Pahang4Palestin. — AlHijrah Online

Leave a Reply