TH SUMBANG RM2 JUTA UNTUK KEPERLUAN ICU HOSPITAL KKM

KUALA LUMPUR: Lembaga Tabung Haji (TH) menyumbang sebanyak 81 unit katil elektronik bernilai RM2 juta bagi menambah keperluan unit rawatan rapi (ICU) di hospital-hospital Kementeran Kesihatan Malaysia (KKM).
Menurut hantaran di Facebook TH, sumbangan tersebut melalui program A’Fiat TH yang bertujuan untuk membantu hospital-hospital terpilih dalam memberikan rawatan kepada pesakit yang terdiri daripada golongan asnaf dan B40.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Senator Idris Ahmad berkata sumbangan itu merupakan salah satu program zakat dan tanggungjawab sosial korporat (CSR) TH yang diharap dapat membantu meningkatkan fasiliti kesihatan di hospital awam.
“Sebagai sebuah agensi di bawah Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) TH sentiasa mengambil berat hal-hal berkaitan orang awam terutama kesihatan. Justeru sumbangan ini diharap akan memanfaatkan pesakit yang memerlukan.
“Terima kasih TH dan pendeposit TH atas sumbangan tersebut,” kata Senator Idris hari ini.–AlHijrah Online