TV ALHIJRAH TERIMA ANUGERAH MALAYSIA KIND HEARTS AWARD 2019

Tanpa kita sedari, masih ramai rakyat Malaysia yang prihatin terhadap sesama manusia melalui kerja-kerja kebajikan, tidak kira secara individu atau organisasi.

Justeru itu Anugerah Malaysia Kind Hearts Award 2019 diterima TV AlHijrah semalam amatlah bertepatan dengan usaha yang telah ditunjukkan, di mana matlamat anugerah ini diadakan untuk menghargai hati-hati murni yang sudi membantu kerja-kerja kebaikan.

TV AlHijrah sejak awal penubuhannya sentiasa meletakkan keutamaan untuk mengangkat kisah masyarakat melalui program berbentuk khidmat sosial korporat (CSR) membantu kelompok yang memerlukan sejajar tuntutan agama.

TV AlHijrah melalui klip video “Ini Cerita Saya: Uncle Kentang” yang disiarkan dalam Facebook TV AlHijrah memaparkan individu melakukan kerja-kerja amal tanpa mengharapkan pulangan.

Ia menunjukkan kecaknaan stesen TV itu untuk mengangkat individu berhati mulia yang memberi inspirasi kepada masyarakat.

Ketua Unit Digital dan Media Baharu TV AlHijrah, Mohd Fairos Ibrahim berkata kandungan digital TV AlHijrah menumpukan kandungan yang mempromosikan nilai-nilai murni sejagat seperti saling bantu-membantu dalam kebaikan, masyarakat prihatin dan menganjurkan kehidupan rahmah.

Selain TV AlHijrah, penerima lain terdiri daripada ahli perniagaan, syarikat, doktor dan pertubuhan yang banyak membantu kehidupan mereka yang memerlukan.

Sonny Ikmal Ahmad Kamil yang turut menerima anugerah penghargaan itu merupakan petugas digital media yang juga bergiat aktif dalam kerja-kerja kebajikan dan kemasyarakatan. — AlHijrah Online

Leave a Reply