BIAR POLIS SIASAT DAKWAAN ISU MORAL PEGAWAI JKSM – IDRIS AHMAD

PUTRAJAYA: Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) menyerahkan sepenuhnya kepada pihak berkuasa dalam urusan siasatan berhubung dakwaan isu moral membabitkan pegawai Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM).

Dalam kenyataannya sebentar tadi, menterinya Senator Idris Ahmad berkata, pihaknya sama sekali tidak akan mencampuri bidang kuasa pihak polis dan undang-undang yang sedang berkuatkuasa.

“Semua pihak diminta akur dan menyerahkan sepenuhnya kepada pihak berkuasa untuk membuat siasatan yang telus dan terperinci”, jelas Senator Idris.

Beliau dalam pada itu meminta semua pihak untuk menghentikan daripada mengeluarkan sebarang kenyataan yang boleh menganggu proses siasatan oleh pihak berkuasa.

Media sebelum ini melaporkan pegawai JKSM berkenaan didakwa terbabit jenayah moral susulan pendedahan oleh seorang bekas pemimpin politik di Facebook pada 10 dan 13 Januari lalu.

Susulan itu, pelbagai pihak mendesak pegawai berkenaan supaya direhatkan daripada menjalankan tugas.

Memetik Harian Metro 15 Januari lalu, pegawai terbabit dilapor akan meminta nasihat daripada peguam-peguamnya berhubung gesaan itu. —Alhijrah Online

Leave a Reply