ISTANA NEGARA SAHKAN PERTEMUAN AGONG DENGAN ANWAR DIJADUAL SEMALAM NAMUN DITANGGUHKAN

GAMBAR IHSAN: SINAR HARIAN

KUALA LUMPUR: Istana Negara hari ini mengesahkan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim dan isteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dijadual menghadap Yang Di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah semalam (Selasa, 22 September).

Bagaimanapun Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara, Datuk Indera Ahmad Fadil Shamsuddin berkata pertemuan itu ditangguh ekoran kegeringan Al-Sultan Abdullah yang ketika ini sedang menerima rawatan di Institut Jantung Negara.

“Al-Sultan Abdullah menasihati seluruh rakyat untuk bertenang dan menjaga kesihatan diri masing-masing dengan mematuhi prosedur operasi standard kerana negara masih menghadapi ancaman penularan wabak COVID-19.

“Al-Sultan Abdullah bertitah kepada semua pihak untuk mengutamakan kesejahteraan rakyat dan negara yang kita cintai bersama. Semoga kita dikurniakan keberkatan daripada Allah SWT,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Anwar hari ini dalam sidang media khasnya di ibu negara mendakwa beliau mendapat sokongan majoriti ahli parlimen.

Namun Anwar tidak mengumumkan jumlah sokongan ahli parlimen yang menyokongnya kerana ingin memaklumkan terlebih dahulu kepada Al-Sultan Abdullah. — AlHijrah Online

Leave a Reply