LANTIKAN TPM BUKAN KEISTIMEWAAN, SEBALIKNYA AMANAH DAN TANGGUNGJAWAB BERAT – ISMAIL SABRI

KUALA LUMPUR: Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menyifatkan pelantikannya sebagai Timbalan Perdana Menteri bukan satu keistimewaan.

Sebaliknya kata beliau ia merupakan amanah dan tanggungjawab yang berat khususnya dalam menghadapi pandemik COVID-19 serta usaha menjayakan Pelan Pemulihan Negara (PPN).

Beliau yang dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri hari ini menzahirkan ucapan penghargaan kepada Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin atas kepercayaan yang diberikan.

“Pada masa yang sama, saya ingin menzahirkan rasa terima kasih atas sokongan Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dan seluruh kepimpinan parti.

“Terima kasih juga kepada Ahli-Ahli Parlimen, pemimpin-pemimpin parti politik dan seluruh rakyat Malaysia. Ini merupakan amanah yang perlu digalas dengan ikhlas dan jujur demi kestabilan politik, ekonomi dan kemakmuran negara,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau dalam pada itu berdoa agar semua pihak tanpa mengira agama, bangsa dan fahaman politik dapat bersama-sama membawa Malaysia mencapai masa depan yang lebih cemerlang. — AlHijrah Online

Leave a Reply