MAYAT WANITA SEPARUH BOGEL DITEMUI TERDAMPAR DI PANTAI

BACHOK: Mayat dipercayai seorang wanita tanpa pengenalan diri ditemui terdampar di pesisir Pantai Kampung Aur Kecil, Bachok, pagi tadi.

Pemangku Ketua Polis Daerah Bachok, Asisten Superintendan (ASP) Mohd Yusrizal Mohd Ghazali berkata, mayat berkenaan ditemui penduduk kampung yang kemudian membuat laporan penemuan di Balai Polis Daerah (IPD) Bachok pada jam 8 pagi tadi.

“Anggaran mayat ini lebih kurang satu minggu berada di perairan.

“Mayat ditemui dalam keadaan separuh bogel dengan seluar sudah tertanggal daripada badan. Setakat ini kita tidak dapat mengetahui identiti dan bangsa apa dan perlu tunggu siasatan forensik,” katanya kepada media.

Bagaimanapun Mohd Yusrial berkata, mayat yang hampir reput itu dianggarkan berusia 30-an dan dikenalpasti sebagai wanita berdasarkan pakaiannya.

Pihak forensik mengambil masa kira-kira 15 minit untuk mengangkat dan membungkus mayat mangsa dengan berhati-hati kerana keadaan mayat yang reput hingga tinggal tengkorak dan sebahagian kaki terbenam di dalam pasir.

Siasatan awal forensik di tempat kejadian juga tidak menemui sebarang kesan jenayah atau senjata di lokasi mayat ditemui.

Menurut Mohd Yusrizal, setakat ini kes diklafikasikan sebagai mati mengejut dan siasatan lanjut akan diteruskan.

Mayat mangsa dihantar ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) Kota Bharu untuk bedah siasat. – AlHijrah Online

Leave a Reply