MEREKA YANG DI KAMPUNG, PULANG SEGERA SEBELUM JUMAAT – ISMAIL SABRI

KUALA LUMPUR: Individu yang ketika ini masih berada di kampung atau mana-mana destinasi selain daripada rumah sendiri dinasihatkan untuk segera pulang ke kediaman masing-masing.

Menteri Kanan (Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, mereka diberi tempoh untuk pulang ke rumah selewat-lewatnya sebelum Jumaat ini 15 Januari 2021.

“Mana-mana yang masih berada di kampung dan belum pulang, pulang segera paling lewat sebelum Jumaat supaya tiada sekatan pergerakan yang tidak membenarkan mereka pulang dan akhirnya mereka terpaksa berada di kampung dalam tempoh dua minggu,” katanya dalam sidang media hari ini.

Ismail Sabri sekali lagi menegaskan, selepas pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tengah malam ini, pergerakan rentas negeri tidak dibenarkan di seluruh negara kecuali dengan kebenaran polis.

Dalam pada itu beliau memaklumkan, kelonggaran ketika ini diberikan kepada mereka yang telah membeli tiket penerbangan atau bas untuk meneruskan perjalanan rentas negeri dengan alasan tertentu. – AlHijrah Online

Leave a Reply