MY #QURANTIME: 22 EPISOD ULANGKAJI BERMULA ESOK MENJELANG RAMADAN

KUALA LUMPUR: Pengajian Juzuk ke-10, Surah At Taubah dalam program My #QuranTime selesai hari ini.

Bermula esok, 17 Mac 2021 program My #QuranTime akan menyiarkan episod khas mengulangkaji juzuk 1 hingga 10 untuk memastikan penonton setia memahami pengajian yang lalu sebelum memasuki fasa seterusnya.

Sebanyak 22 episod khas ulangkaji bersama Ustaz Fazrul Ismail, Ustaz Tarmizi Abdul Rahman dan Ustaz Tirmizi Ali itu juga disiarkan menjelang bulan Ramadan yang akan tiba tidak lama lagi.

Episod ulangkaji itu akan disiarkan selama satu jam setiap hari bermula esok sehingga 7 April 2021 pada jam 12.00 tengah hari.

My #QuranTime memulakan siaran sulungnya pada 8 Jun 2020 dan telah mencecah jumlah tontonan sebanyak 2.1 juta tontonan sepanjang Jun 2020.

Rancangan ilmu itu merupakan program televisyen yang pertama dalam sejarah yang mengajak penonton untuk sama-sama mentadabbur Al-Quran dari halaman pertama hingga halaman 604 iaitu halaman terakhir.

Program yang bersiaran secara langsung dihasilkan ketika negara melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat pandemik Covid-19 yang pada mulanya dikenali dengan Malaysia #QuranTime sebelum dijenamakan menjadi MY #QuranTime. — AlHijrah Online

2 comments

Leave a Reply