PELAJAR PEREMPUAN JATUH BANGUNAN SEKOLAH SEDANG JALANI RAWATAN PSIKIATRI

Sumber Gambar: Media Sosial

MELAKA: Pelajar perempuan Tingkatan Satu yang ditemukan maut dipercayai terjatuh dari bangunan sebuah sekolah menengah di Durian Daun di sini semalam, sedang menjalani rawatan psikiatri di Hospital Muar, Johor.

Exco Pendidikan, Pengajian Tinggi dan Hal Ehwal Agama negeri Datuk Rahmad Mariman berkata pelajar yang berasal dari Muar itu juga perlu makan dua jenis ubat penenang bagi merawat penyakit yang dihidapinya.

“Selain itu, pelajar terbabit juga telah dikenakan perintah pemulihan akhlak selama dua tahun di sebuah sekolah pemulihan akhlak di Melaka iaitu di Bukit Baru tetapi bersekolah di sebuah sekolah menengah di Durian Daun.

“Maklumat berkenaan diperoleh menerusi siasatan yang dijalankan pihak sekolah, Jabatan Pendidikan negeri (JPN) dan Jabatan Kebajikan Masyarakat negeri sebaik kejadian berkenaan berlaku namun punca mangsa terjun masih belum diketahui tetapi mungkin dia mengalami halusinasi,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata jenazah pelajar terbabit telah diuruskan oleh pihak JPN dan asrama sebaik mungkin untuk dibawa dan dikebumikan di Tangkak, Johor hari ini.

Semalam, media melaporkan seorang pelajar perempuan Tingkatan Satu ditemukan maut selepas dipercayai terjatuh dari tingkat dua bangunan sebuah sekolah menengah di Durian Daun, di sini semalam.

Mangsa ditemukan oleh tukang kebun dalam keadaan terlungkup di kaki lima bangunan sekolah itu pada 2.31 petang semalam dan siasatan awal polis mendapati kelas mangsa berada di tingkat dua bangunan sekolah tiga tingkat itu.–AlHijrah Online

Leave a Reply