Connect with us

ALHIJRAH ONLINE

PENGEMIS WARGA ASING AMBIL KESEMPATAN MINTA SEDEKAH DALAM BULAN RAMADAN

DALAM NEGARA

PENGEMIS WARGA ASING AMBIL KESEMPATAN MINTA SEDEKAH DALAM BULAN RAMADAN

Sikap penduduk yang suka bersedekah terutama pada bulan Ramadan menjadikan Bandar Kota Bharu tumpuan pengemis warga asing untuk menagih simpati daripada orang ramai sejak tahun 1970-an sehingga kini.

KOTA BHARU: Sikap penduduk yang suka bersedekah terutama pada bulan Ramadan menjadikan Bandar Kota Bharu tumpuan pengemis warga asing untuk menagih simpati daripada orang ramai sejak tahun 1970-an sehingga kini.

Yang Dipertua Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandaraya Islam (MPKB-BRI) Rosnazli Amin berkata, antara lokasi yang menjadi tumpuan mereka adalah Masjid Muhammadi, bazar Ramadan dan kaki lima bank di sekitar bandar.

Menurutnya, antara modus operandi yang digunakan pengemis warga asing bagi meraih simpati orang ramai adalah dengan memakai pakaian lusuh selain membawa kanak-kanak kecil bersama.

Laporan penuh dalam Berita AlHijrah 28 Mac 2023.–AlHijrah Online


Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in DALAM NEGARA

To Top

Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading