POLIS TEMUI TENGKORAK, RANGKA WARGA EMAS HILANG

MELAKA: Polis menemukan tengkorak dan rangka dipercayai milik seorang warga emas yang hilang, di tanah lapang bersebelahan sebuah hotel di Jalan Tengkera, di sini semalam.

Ketua Polis Daerah Melaka Tengah ACP Christopher Patit berkata, seorang pekerja kedai tayar menghubungi pihak polis memaklumkan beliau menemui satu tengkorak berbentuk kepala manusia di lokasi kejadian.

Siasatan polis di tempat kejadian menemukan kad pengenalan seorang lelaki berbangsa Cina berusia 87 tahun dalam dompet di poket seluarnya berdekatan rangka yang dijumpai.

Semakan mendapati mangsa pernah dilaporkan hilang oleh anak saudaranya pada 31 Januari lalu.

“Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Melaka Tengah bersama pasukan siasatan dan D9 telah pergi ke tempat kejadian untuk membuat siasatan.

“Penama MyKad dikatakan tinggal seorang diri di alamat seperti yang tertera pada kad pengenalan serta mempunyai masalah pelupa kerana tua,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Christopher berkata, mangsa disyaki berjalan kaki dari rumahnya yang tidak jauh dari tempat kejadian, berkemungkinan telah terjatuh di kawasan semak lantas meninggal dunia.

Kes tersebut diklasifikasikan sebagai mati mengejut memandangkan siasatan awal tidak menemui sebarang petunjuk kepada unsur jenayah.

Sementara itu, tengkorak dan rangka yang ditemui akan dihantar ke Jabatan Forensik Hospital Melaka untuk siasatan lanjut.—AlHijrah Online

Leave a Reply