PUSAT BELI BELAH MID VALLEY TERBAKAR

KUALA LUMPUR: Sebuah pusat beli belah di ibu negara, Mid Valley, dilaporkan terbakar pagi tadi.

Difahamkan kejadian berlaku kira-kira jam 10 pagi.

Pusat Gerakan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) Kuala Lumpur dalam kenyataannya berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan kira-kira jam 10:32 pagi sebelum mengerahkan anggota ke lokasi kejadian.

“Setibanya di lokasi kejadian, didapati berlaku kebakaran melibatkan pencawang masuk utama ke bilik transformer Tenaga Nasional Berhad (TNB) di Mid Valley berkeluasan 40×40 kaki persegi terbakar 70 peratus.

“Anggota melakukan pemadaman menggunakan kaedah offensive dan defensive bagi mengawal serta memadam kebakaran,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambahnya, kebakaran berjaya dikawal daripada merebak dan padam sepenuhnya kira-kira jam 12.44 tengahari selain tiada mangsa terlibat dalam kejadian dan punca kebakaran masih dalam siasatan.

Tular beberapa gambar dan video menunjukkan kebakaran yang berlaku di pusat beli belah itu.—AlHijrah Online

@beritaalhijrah114

Tekan link di bio. Pusat beli belah di ibu negara, Mid Valley, dilaporkan terbakar kira-kira jam 10 pagi tadi. Kejadian melibatkan bilik pencawang Tenaga Nasional Berhad (TNB) di pusat beli belah itu terbakar. #beritaalhijrah #beritaditiktok #trendingnewsmalaysia #beritaditiktokviral #fypシ #fyp #kebakaran #midvalley #api #terbakar #kualalumpur

♬ original sound – Berita AlHijrah – Berita AlHijrah

Leave a Reply