Connect with us

ALHIJRAH ONLINE

SUAMI ISTERI DIREMAN BANTU KES KEMATIAN KANAK-KANAK BERUSIA SETAHUN

DALAM NEGARA

SUAMI ISTERI DIREMAN BANTU KES KEMATIAN KANAK-KANAK BERUSIA SETAHUN

KUALA LUMPUR: Sepasang suami isteri direman tujuh hari bermula hari ini bagi membantu siasatan kes kematian seorang kanak-kanak lelaki berusia setahun yang dipercayai menjadi mangsa dera.

Ketua Polis Selangor Datuk Hussein Omar Khan berkata permohonan reman pasangan berumur kira-kira 20-an itu dibenarkan oleh Mahkamah Majistret Petaling Jaya.

“Pasangan itu ditahan semalam di kediaman mereka di Projek Perumahan Rakyat Lembah Subang,” katanya ketika dihubungi Bernama di sini hari ini.

Beliau berkata hasil bedah siasat yang dijalankan mendapati terdapat unsur penderaan terhadap kanak-kanak terbabit dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan Akta Kanak-kanak 2001.

Media hari ini melaporkan seorang kanak-kanak lelaki berusia setahun maut selepas dibawa ke Hospital Shah Alam dalam keadaan tidak sedarkan diri dipercayai didera.

Kanak-kanak malang itu dikatakan dihantar ke rumah suspek setiap kali ibu bapanya keluar bekerja. — AlHijrah Online

SUMBER: BERNAMA


Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Mohammad Zaim Bin Nor Zamani, Ketua Unit Kandungan Digital TV AlHijrah.

Click to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

More in DALAM NEGARA

To Top

Discover more from ALHIJRAH ONLINE

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading