THAI HOT GUY: BERTENTANGAN AJARAN ISLAM, TIDAK HORMAT BULAN RAMADAN

KUALA LUMPUR: Penganjuran acara pembukaan sebuah kelab melibatkan kumpulan “Thai Hot Guy” didapati bertentangan dengan ajaran Islam serta tatasusila masyarakat.

ARTIKEL BERKAITAN – THAI HOT GUY: POLIS TERIMA 60 LAPORAN, ARAH PROGRAM DIBATALKAN

Susulan itu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Dr Mohd Na’im Mokhtar telah mengarahkan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) untuk bekerjasama dengan pihak berkuasa bagi menjalankan siasatan ke atas penganjuran itu.

“Apatah lagi dalam suasana umat Islam menyambut ketibaan bulan Ramadan yang dipenuhi dengan kemuliaan, penganjuran acara berkenaan amat mendukacitakan serta tidak bertanggungjawab.

“Selaku pihak berkuasa agama di Wilayah Persekutuan, JAWI tidak akan berkompromi dengan sebarang perbuatan yang bertentangan dengan ajaran Islam serta undang-undang yang sedang berkuatkuasa,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Sebelum ini tular di media sosial berkenaan penganjuran pembukaan sebuah kelab privasi melibatkan kumpulan “Thai Hot Guy” yang akan berlangsung hujung bulan ini, di ibu negara.

Ia turut mendapat kecaman warganet dan menyifatkan tindakan itu biadap dan tidak menghormati bulan Ramadan.—AlHijrah Online

Leave a Reply